A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Семенівської міської ради Чернігівської області

ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНІЧНИХ ТА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК

Дата: 02.05.2024 09:01
Кількість переглядів: 104

Відділ освіти, молоді та спорту Семенівської міської ради Чернігівської області

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик, його очікуваної вартості та/або розміру бюджетного призначення за предметом закупівлі

Дизельне паливо (Євро 5) код за ЄЗС ДК 021:2015  09130000-9 Нафта і дистиляти

(оприлюднюється на виконання постанови Кабміну № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія:

1.1. найменування замовника: ВІДДІЛ ОСВІТИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ СЕМЕНІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ (ВОМтаС СЕМЕНІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ)

1.2. місцезнаходження замовника: Україна, 15400, Чернігівська обл., м. Семенівка, вул.Героїв України,6

1.3. ідентифікаційний код замовника: 41832693

1.4. категорія замовника: п.1 ч.1 ст.2 ЗУ «Про публічні закупівлі» органи місцевого самоврядування

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Дизельне паливо (Євро 5) код за ЄЗС ДК 021:2015  09130000-9 Нафта і дистиляти, талони або скретч-картки на 2024 рік.

Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: UA-2024-04-30-006541-a

Відповідно до п.п. 1, 3 Загальних положень Особливостей ці особливості встановлюють порядок та умови здійснення публічних закупівель  товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом, із забезпеченням захищеності таких замовників від воєнних загроз на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування. Замовники, що зобов’язані здійснювати публічні закупівлі товарів, робіт і послуг відповідно до Закону, проводять закупівлі відповідно до Закону з урахуванням цих особливостей.

Пунктом 10 Особливостей встановлено, що Замовники, у тому числі централізовані закупівельні організації, здійснюють закупівлі товарів і послуг (крім послуг з поточного ремонту, предмет закупівлі яких визначається відповідно до пункту 3 розділу II Порядку визначення предмета закупівлі, затвердженого наказом Мінекономіки від 15 квітня 2020 р. № 708 (далі - послуги з поточного ремонту), вартість яких становить або перевищує 100 тис. гривень, послуг з поточного ремонту, вартість яких становить або перевищує 200 тис. гривень, робіт, вартість яких становить або перевищує 1,5 млн. гривень, шляхом застосування відкритих торгів у порядку, визначеному пунктом 12-1 цих особливостей або розділом “Порядок проведення відкритих торгів” цих особливостей, та/або шляхом використання електронного каталогу для закупівлі товару відповідно до порядку, встановленого постановою Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2020 р. № 822 “Про затвердження Порядку формування та використання електронного каталогу”, з урахуванням положень, визначених цими особливостями, та/або в порядку, передбаченому пунктом 8 цих особливостей.

Таким чином, прийнято рішення щодо здійснення Закупівлі Дизельного палива шляхом запиту пропозицій постачальників через електронний каталог.

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

Дизельне паливо (Євро 5) код за ЄЗС ДК 021:2015  09130000-9 Нафта і дистиляти, очікувана вартість 151500,00 грн. Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі складено з урахуванням рекомендацій Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі затвердженої наказом Мінекономіки від 18.02.2020 року №275 (зі змінами) та здійснювалося за результатом проведення моніторингу ринкових цін на даний товар шляхом пошуку, збору та аналізу загальнодоступної інформації про ціни, що містяться у відкритих джерелах інформації станом на дату оголошення закупівлі.

Зважаючи на небезпечну ситуацію яка склалась на території Семенівської громади через постійні обстріли з боку рф, обрахування  потреби  дизельного палива на 2024  рік проведено виходячи з основних виробничих показників:

                 - фактичних видатків на пальне у 2024 році;

- очікуваної потреби дизельного палива для забезпечення безперебійної роботи закладів та відділу освіти.

 Розрахунки здійснюються шляхом оплати Покупцем Товару по факту  його поставки після пред'явлення Продавцем документів (оформлених відповідно до чинного законодавства України): рахунку; накладних. Розрахунок за поставлений Товар здійснюється протягом 10 (десяти) робочих днів з дати отримання Покупцем бюджетного фінансування закупівлі на свій реєстраційний рахунок та/або можливості здійснити платежі.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

 Обсяг партії товару – 3000 літрів;

 Термін постачання замовленої партії товару —  по  30 серпня 2024 року.

За своїми характеристиками і показниками дизельне паливо має відповідати ДСТУ 7688:2015:1,  Цетанове число 51. Дизельне паливо, що буде поставлятися в порядку та на умовах Договору, має відповідати вимогам чинних нормативних документів щодо якості нафтопродуктів, безпеки  для  життя  і здоров’я  споживачів, навколишнього  природного середовища. Якість ДП повинна відповідати технічним вимогам заводів-виробників, державним стандартам, діючим нормам законодавства України. Спосіб реалізації – талон або скретч-картки.

Крім того, зважаючи на виробничі можливості замовника, відпуск нафтопродуктів  повинен здійснюватись  з АЗС. Тому замовником встановлена вимога: місце поставки (передачі) товару: поставка талонів або скретч-карток здійснюється за адресою: 15400, Чернігівська область, Новгород-Сіверський район, м. Семенівка, вул. Героїв України, 6.   Поставка Товару здійснюється на умовах FCA (в редакції Інкотермс – 2010 року) - завантаження в автомобільний транспорт Покупця з резервуарів АЗС Продавця на  території Семенівської територіальної громади Новгород -Сіверського району Чернігівської область. При цьому право на отримання Товару Покупець набуває після отримання від Продавця, талонів або скретч-карток, що містять інформацію про найменування Продавця, вид, кількість нафтопродуктів, які можна отримати при  їх пред’явленні оператору АЗС, а також термін їх дії.

З метою забезпечення якості предмета закупівлі, на постачальника покладається обов’язок, забезпечення контролю якості кожної партії пального, що постачається замовнику, та своєчасної заміни неякісного товару.

Дотаток до протоколу 1


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень