A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Семенівської міської ради Чернігівської області

Доступ до освіти онлайн.

Дата: 19.09.2023 08:37
Кількість переглядів: 33

За сприяння Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Благодійною організацією «Благодійний фонд «БГВ» впроваджено проєкт, мета якого – доступ до освіти онлайн, підтримка вразливих категорій дітей молодшого шкільного віку з родин, які постраждали від війни в Україні. Зокрема, проєктом передбачено забезпечення планшетами дітей зазначених категорій віком від 6 до 11 років.

У квітні та липні поточного року керівниками місцевих органів управління освітою, закладів освіти інтернатного типу обласного підпорядкування було надано інформацію про учнів, які мають статус внутрішньо переміщених осіб та належать до соціально вразливих категорій.

Сформовані списки дітей передано до Благодійної організації «Благодійний фонд «БГВ», до 01 вересня цього року було отримано перший транш комп’ютерної техніки.

На сьогодні організаторами збільшено вік учасників зазначеного проєкту до 14 років включно. Також збільшено кількість областей. Реалізація проєкту здійснюється в Київській, Чернігівській, Житомирській, Харківській, Миколаївській, Дніпропетровській та Сумській областях.

Відповідно до умов проєкту отримати безкоштовно планшет можуть діти віком від 6 до 14 років, які мають статус внутрішньо перемішених осіб та належать до однієї з категорій:

-         діти з інвалідністю;

-         діти з багатодітних родин;

-         діти з малозабезпечених сімей;

-         діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;

-         діти з неповних сімей;

-         діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

За інформацією представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Чернігівській області Лариси Шумної для участі в проєкті необхідно зареєструватися та підтвердити документально статус внутрішньо переміщеної особи та приналежність до однієї з категорій.

Для реєстрації у проєкті можна звернутися до представництва Офісу Омбудсмена в Чернігівській області за телефоном  +380986405026.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень